Inspiratiebijeenkomsten voor het Leven

Bijeenkomsten waarin je verrast wordt door stilte, meditatie, visualisatie, adem, bodyscan of eenvoudige oefeningen voor het Leven.

Een moment van aandacht, bezinning en stilte voor jezelf.

De vergoeding is op vrijwillige basis, je geeft wat je wilt missen, en de opbrengst geef ik door aan een project van Thich Nath Hanh of Amma.
En wat is het fantastisch om dat elke keer te mogen doen!!
Er is inmiddels al meer dan € 300,- naar de goede doelen gegaan.

http://www.amma.nl/de-wereld-omhelzen/humanitaire-hulp
http://www.aandacht.net/leven-in-aandacht/vietnamprojecten


We hebben allemaal het verlangen naar vrolijkheid en blijdschap, geborgenheid en veiligheid. Dat doen we met adem en meditatie. We brengen weer licht in ons Leven en verbinding met elkaar. We gebruiken allemaal hetzelfde licht en dezelfde lucht.

Volgende bijeenkomst:
maandag 9 januari, van 19.00 tot 21.30 uur
Thema: Lichtmeditatie
Licht en adem brengt je in verbinding met je innerlijke Licht.

Het is mooi als je er (weer) bij bent en we samen een moment van stilte en verbinding mogen ervaren.

We sluiten af met een kopje thee.

Reactie deelnemers:
Wat was ’t heerlijk vanochtend!
Marjolein
Vanochtend ben ik mogen beginnen met een bijzonder meditatie, de qwantum light breath.
Voor mij was het de eerste keer om te mediteren en ik dacht hou ik dit wel vol?
Tijdens de meditatie voelde ik dat ik de tijd moest loslaten om me echt te kunnen ontspannen, daarna vloog te tijd.
Ik heb het als zeer fijn ervaren, Nelleke was er regelmatig om me te helpen.
Dankjewel voor deze mooi zondag ochtend
Loes

De beginoefening trok me los van alles wat om me heen speelt.
Daarna hebben we in stilte gewandeld zodat je echt met je zelf bezig kon zijn. De natuur brengt innerlijke rust. Ik heb tijdens de meditatie in het begin veel opgelet op mijn beweging, vooral op mijn handen, de richting. Daar hield ik me lang aan totdat het op een gegeven moment vanzelf ging en dat voelde fijn…….ik houd ook van dansen……….
Shareen

Na de inspiratiebijeenkomst afgelopen dinsdag is er veel vrij gekomen.
Wat 2 uurtjes intensieve aandacht voor jezelf kunnen losmaken is ongelooflijk. Ik vond het een heel fijne meditatie, zoals jij het noemde, in vogelvlucht door je leven, van geboorte tot sterven, en dan in een paar kernachtige woorden benoemen…. Pfff, dat is niet mis, je hebt het heel liefdevol begeleid, voelde jullie warmte en respect, dank je wel.
Een deelnemer

Bedankt voor de mooie avond! Het heten niet voor niets inspiratiebijeenkomsten. Ik raak elke keer dan ook weer geïnspireerd!
Bijzonder hoe het nog lang door werkt.
Monique

Door de beginoefening kon ik het alledaagse achter me laten. Haast naadloos ging dit over in de visualisatie over mijn levensloop, hierin werd me gevraagd om steekwoorden op te schrijven: dit leek me vooraf storend voor mijn mediterende houding. Nou, dat was het niet: juist door op te schrijven kon ik het nog makkelijker los laten en verder gaan, en kostte totaal geen moeite om terug te keren naar de visualisatie.
Ik vond de ontmoeting met mezelf in de laatste levensfase indrukwekkend: wat een Liefde heb ik mezelf ( en anderen ) te bieden!
Jac

Het goede doel, waarvoor de vrijwillige bijdrage die avond bedoeld was, was me niet eens helemaal duidelijk, maar geïnspireerd worden, wilde ik graag!
Het werd een prachtige avond.
We zijn na een korte meditatie naar het bos gegaan.
In het donker en in de stilte hebben we daar al onze ballast los mogen laten.
“moeder aarde kan het dragen…” ….wat een bevrijding… Eenmaal terug zijn we bij het vuur gaan zitten.
De leegte die we in het bos hadden ervaren, mocht gevuld worden.
“waarvoor gaat jouw vuurtje branden?” “het licht brandt bij ieder van ons, diep van binnen”.
Prachtige woorden en momenten hebben me wederom diep geraakt.
Marjolein

Een avond die leegte en tegelijk een vol en rijk gevoel gaf.
Mijn hoofd en lijf waren in balans.
“werken en ontspannen’ tegelijk.
Een deelnemer