Adem en Lichaamswerk

Ademen is leven! Je lichaam is je ‘huis’!

Adem en lichaamswerk voorkomt en behandelt allerlei klachten. Het heeft effect op je hele lichaam.
Ademtherapie en lichaamswerk zijn onmisbaar in het helder krijgen van wat je voelt en wilt. Met ons hoofd kunnen we veel beredeneren en dat is zeker belangrijk, met daarnaast je lichaam in te zetten ben je in staat de verandering die je wilt, te laten plaats vinden.

In je adem en je lichaam kun je voelen of je het leven ten volle kunt leven. Heb je een ruime adem of oppervlakkig? Voel je je adem in je buik of in je borstgebied? Vul je je gehele romp met adem?
Door de adem en lichaamsoefeningen maak je contact met je bekken, je rug, je keel, je buik…je hele lichaam en kun je de kracht weer ervaren van je lichaam, van je ‘huis’. Je kunt je lichaam weer bewonen.
Het is je natuur om alle ruimte te mogen nemen voor je adem en voor wie jij bent. Maar in de loop van ons leven zijn we door allerlei omstandigheden onze adem in gaan perken en daarmee ook onze vrijheid van leven.
Je bent geneigd je adem in te houden als je spanning of stress voelt of als je moeilijkheden met je adem ervaart, zoals bij astma of hyperventilatie.
Het blijkt dat veel mensen maar een beperkt gedeelte van hun ademhaling gebruiken. Ze halen voldoende adem om te overleven.

Met ademtherapie maak je je adem voller en ruimer dan wat je gewend bent, hierdoor komen je gevoelens en gedachten meer naar boven en worden zichtbaar. Doordat ze zichtbaar én voelbaar worden krijg jij de kans om je gedachten om te zetten waar nodig en verandering in je leven bewerkstelligen.
Je wordt je bewust van hoe jij in het leven staat. Je ontdekt je eigen waarheid en voelt wat jij nodig hebt om ten volle te leven en je eigen weg te gaan

Rebirthing is een techniek die met behulp van een verbonden ademhaling een proces op gang brengt waardoor contact kan ontstaan met gevoelens en patronen die ontstaan zijn tijdens de geboorte of in de eerste levensjaren.
Het is een subtiel energetisch proces.

 

Individuele sessie

In een ademsessie kun je ervaren hoe het is om ruim en open te ademen. Je leert je adem bewust te gebruiken om weer te voelen, om jezelf te zijn, en door te ademen als iets moeilijk gaat…

Je bent op allerlei momenten geneigd om je adem in te houden. Je leert om, juist bij spanning, tóch door te ademen. Hierdoor kan het gevoel wat er op dat moment is zich integreren, mag het er zijn, en hoeft het geen belemmering te zijn om te ontspannen in je lichaam en je leven.

Door vrij te ademen mogen je emoties ook vrij stromen en kun je je zelfvertrouwen aan spreken.

Een individuele sessie duurt 1 tot 1,5 uur. Kosten: € 60/90,-
Een sessie via Skype is mogelijk. Duur 1/2 tot 1 uur. Kosten: € 30/60,-
(Je kunt informeren naar vergoedingsmogelijkheden via UWV of werkgever)

 

Werken in een groep

Soms is het erg fijn en belangrijk ook, om alle aandacht voor jou en je thema te hebben en samen te onderzoeken wat er innerlijk speelt in een individuele sessie. 
En vaak geeft het nog meer duidelijkheid om dat samen met anderen te doen. 
Voordelen van een groep: 
Je herkent jezelf in de ander. Je ziet anderen werken en dat verheldert en versnelt je eigen proces. Je merkt dat je niet de enige bent die op zoek is. 
Doordat je meer tijd neemt om te oefenen verbind je je meer met je doel en je verlangen. Je ervaart dat je het daardoor steviger neer kunt zetten in je dagelijks leven. 
In een groep krijg je de kans om jezelf te laten zien aan anderen, in een veilige omgeving. Te ‘oefenen’ met wat je geleerd hebt en nieuw voor je is. Je kunt voelen dat je in contact met anderen mag zijn wie je in essentie bent. 
Thema’s als verbinding, geven en ontvangen geven in een groep meer verdieping. 
Daarbij zijn de kosten in verhouding voor een dag, training of weekend vaak lager dan voor een individuele sessie