Systeem opstellingen

Samen op weg naar de helende beweging!
Systeemopstellingen helpen thema’s, die je leven en je wezen bepalen, meer helderheid geven.
Vragen over relaties, met een partner, met ouders, broers of zussen en met kinderen, vragen over eigen leven en gezondheid, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties.

Bij een systeemopstelling is het alsof een dieper weten aan het licht komt; zowel lijfelijk als emotioneel voel je welke patronen binnen het systeem leven. Deze patronen zet je door in het leven van nu, in je huidige relatie of in je werk.
Door de verschillende items van een systeem waarin je je beweegt op te stellen kun je gaan zien waardoor een relatie verstoord is geraakt, kun je zien waardoor de energie niet stroomt of komt het onbewuste patroon naar boven.

Voel je je in de relatie als man en vrouw op de juiste plaats?
Welke invloed heeft je familiesysteem op jou? Ervaar je je familie als een steun in de rug om je eigen weg te gaan?
Mag je succesvol zijn in je leven?
Het kan zijn dat je op je werk thema’s tegenkomt als succes en falen, leiding geven, je plek binnen een team…Door een opstelling kan de juiste plaats ingenomen worden en duidelijk worden waardoor je ‘worstelt’ met dat specifieke thema.

Degene die de mogelijkheid heeft om haar/zijn systeem op te stellen wordt daarbij gesteund door de aanwezigheid van de groep. Vanuit de groep worden representanten gekozen om de opstelling neer te zetten.

Ook door alleen als representant deel te nemen, gebeurt er veel. De opstelling van een ander geeft vaak inzicht en kan oplossend werken naar je eigen thema.

Reacties deelnemers:
Het was weer opnieuw zien dat keuzes met je hoofd niet hetzelfde zijn als keuzes met je hart/lijf! En dat het Leven héél goed voelt als je er echt voor gaat of met een heleboel maar, of, tenzij, als…enz.
En dat betekent dus ook dat wat er gebeurt ik zelf de keuze heb om een stap te zetten of niet! (Ingrid)

Niet geheel wetende wat een fam. opstelling inhield, hoe het verlopen zou en wat het eventueel op ging leveren, ben ik nieuwsgierig de avond ingegaan.
Geheel onverwacht, kwam het antwoord, waar ik mijn vraag over had gesteld, uit een heel andere hoek als wat ik had verwacht en me totaal niet bewust van was. (Ingrid B)

Ik wil mijn bron van weerstanden vinden teneinde vrijheid te krijgen…
Vrijheid en Beperkingen worden opgesteld. Ik mag mee doen. Ik ren naar vrijheid, maar hoe langer ik daar sta hoe meer ik naar de beperkingen kijk. De vrijheid voelt ver weg, ook al sta ik er naast…
Nu door de opstelling voelt het alsof ik de eerste stap heb gezet, de stap naar vrijheid, mijn leven zonder terughouding. VOLUIT! (Danielle)

De opstelling was voor mij heel bijzonder. Voor een groot deel omdat de representant zich zo in mijn persoon wist in te leven. Dat maakte veel indruk.                                                                                
Jouw invalshoek om alleen mijzelf en het leven op te stellen was verrassend en heel goed gekozen. Ik merk dat het doorwerkt in mijn eetpatroon. Ik zorg beter voor mezelf! Ik heb meer energie, de zwaarte die voelbaar was in de opstelling en mijn representant symbolisch terug gaf aan de aarde geeft een gevoel van opluchting. Ik voel een lichtheid in heel mijn Zijn.

Bedankt Nelleke (Marjo)