Systeem opstellingen

Samen op weg naar de helende beweging!
Systeemopstellingen helpen thema’s, die je leven en je wezen bepalen, meer helderheid geven.
Vragen over relaties, met een partner, met ouders, broers of zussen en met kinderen, vragen over eigen leven en gezondheid, over patronen die steeds terugkomen, over een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties.

Door de verschillende items van een systeem waarin je je beweegt op te stellen kun je gaan zien waardoor een relatie verstoord is geraakt, kun je zien waardoor de energie niet stroomt of komt het onbewuste patroon naar boven.

Voel je je in de relatie als man en vrouw op de juiste plaats?
Welke invloed heeft je familiesysteem op jou? Ervaar je je familie als een steun in de rug om je eigen weg te gaan?
Mag je succesvol zijn in je leven?
Het kan zijn dat je op je werk thema’s tegenkomt als succes en falen, leiding geven, je plek binnen een team…Door een opstelling kan de juiste plaats ingenomen worden en duidelijk worden waardoor je ‘worstelt’ met dat specifieke thema.

Degene die de mogelijkheid heeft om haar/zijn systeem op te stellen wordt daarbij gesteund door de aanwezigheid van de groep. Vanuit de groep worden representanten gekozen om de opstelling neer te zetten.

Ook door alleen als representant deel te nemen, gebeurt er veel. De opstelling van een ander geeft vaak inzicht en kan oplossend werken naar je eigen thema.

Ik gebruik systemisch werk nu vooral in een één op één setting. Ook dan wordt helder welke plaats jij inneemt binnen jouw systeem en wat dat betekent in jouw leven.